Lokala träffar

Dalarna lördagen den 9 maj kl 11 – 14
Vi ses hos Lisbeth Backans, M 2957, på Knutsbo Gård, Söderbärke.
Det är en självhushållningsgård med både odlingar och djurhållning inklusive fyra bikupor av topplistmodell.
Vi renoverar för en liten gårdsbutik där jag säljer överskott av grönsaker/blommor, kött, ägg mm. Här odlas på naturligt sätt och det används inga kemiska preparat för bekämpning av ohyra och sjukdomar.
Vi har även en solpanelsanläggning med batteri för att kunna återta el vid behov.
Lisbeth är även ålderman för klyftlök och gurka/melon.
Ta med kaffekorg.
Drop in, men hör gärna av dig så vi vet hur många som kommer: 076-112 36 80
Givetvis är även medlemmar utanför Dalarna välkomna!

Vill du som Sesammedlem bli kallad till lokala träffar i Dalarna, gå då med i Facebookgruppen Sesam Dalarna. Bor du utanför länsgränsen är du också välkommen! Om du inte har Facebook skriv en rad med namn, medlemsnummer och e-postadress till agneta.magnusson@live.se, så får du information ändå.

Norra Skaraborg
Plantbytarträff söndagen den 17 maj kl 10-12 på Z-huset i Moholm

Gårdsvandring med fika söndagen den 2 augusti med start 14.00 hemma hos Pernilla Almgren. Vid anmälan till pernillaalmgren@gmail.com får man vägbeskrivning.

Är du intresserad av lokala Sesamträffar i vårt område, mejla till pernillaalmgren@gmail.com så kommer du att få information när vi har någon aktivitet på gång.

Skåne
Söndagen den 17 maj kl 14
Plantbytardag hos potatisålderman Lina Laurin, M 2735, i Slogstorp.
Det går förstås bra att komma utan plantor, men medtag gärna fikakorg!
Anmälan på 070-207 75 47 eller frulaurin@gmail.com

Söndagen den 31 maj kl 14 – 17
Frö- och plantbytarträff på Den Gamles Gård.
Torbjörn bjuder på fika och kanelbullar.
Inbjudna är Sesam, Småbrukarna och kunder.
Ingen anmälan är nödvändig.
För mer info mejla till dengamlesgard@gmail.com

Stockholm fredagen den 27 mars 2020 från kl 17
Anmälan senast den 20 mars.
Middag serveras ca 18:30
I samband med trädgårdsmässan inbjuds Sesam-medlemmar och medlemmar från våra finska vänföreningar till en träff.
Lokal: Stora Henriksvik (f.d. Bellmanmuseet) Långholmsmuren 21 på Långholmen.
Vägbeskrivning skickas till dem som anmäler sig.
Ta gärna med överskott av dina fröer, rötter eller sticklingar samt tomma fröpåsar.
Det bjuds på god vegetarisk soppa med bröd och tillbehör samt kaffe/te med kaka till självkostnadspris. Vi äter, umgås, bekantar oss med varandra och avslutar med fröbyte.
Christina Trapp kommer att berätta lite historia om Stora Henriksvik, trädgården och området på Långholmen.
Anmälan till borje.borgstrom@gmail.com eller 0767-888 030 senast den 20 mars.

Västerbotten lördagen den 29 februari kl 11 i Vebomark
På självaste skottdagen bjuder Maria Nygren in till vinterträff i Vebomark kl 11. Maria tänker sig att vi äter lunch tillsammans (hon bjuder på nåt enklare) och pratar om kommande odlingssäsong och byter fröer med varandra.
Eftersom ett av Marias stora intressen är matlagning så vore det roligt att också prata kring temat “matlagning av kulturarvsgrödor”. Hur tillagar vi rovan på bästa sätt? Hur får vi enkelt in det vi odlat i vardagsmaten? Ta gärna med recept på vardagsmat som ni lagar av det ni odlar så kan Maria sammanställa ett recepthäfte efteråt.
Anmäl er gärna i förväg till FB eller mejla till marny179@gmail.com.

Vi har en mejllista och en facebookgrupp ”Sesam Västerbottens län” där info om träffarna kommer. Skicka ett mejl till tradgardsduon.rosalapponica@gmail.com om du vill vara med på mejllistan.

Västsverige/Trestad söndagen den 26 april
Den 26 april kl 14 bjuds det till en medlemsträff hos mig, Ida Karlsson M3461, utanför Trollhättan.
Vi byter fröer, plantor och erfarenheter. Du är självklart välkommen utan fröer och plantor. Ju fler vi är ju trevligare! Vid regn är vi under tak.
Ta med en kaffekorg.
Hör av dig om vägbeskrivning till mig via mejl karlssonida80@gmail.com eller via telefon 0727-400560.

Östergötland lördagen den 18 april kl 14 – 16
Blåklinten, FOBO och Sesam bjuder in till frö- och plantbyte på Linköpings Naturcentrum.
Ta med egna fröer, plantor och sticklingar.
Föredrag om täckodling kl 14.30
Kontakt: Marek Rolenec, M 2306, kansli@fobo.se