Kurser 2024

Under 2024 ordnas kurser i Uppsala, Linköping, Stockholm. Örnsköldsvik, Karlstad, Härnösand, Tranås, Göteborg, Osby, Åland, Piteå/Luleå-området, Falun samt flera tillfällen digitalt.

Fröodlingskurs på Åland
En fröodlingskurs på Åland är planerad till 6 eller 7 april. Närmare information kommer i nästa SesamNytt och på hemsidan. Har du frågor redan nu kan du kontakta Marianne Käfer, mariannekafer@gmail.com.

Fröodlingskurs i Falun (fullbokad)
Vi erbjuder, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, en grundläggande kurs i fröodling där du lär dig odla fram egna frön, undvika oönskade korsningar och ta tillvara de bästa fröna för vårt klimat. Och där vi förmedlar glädjen med att ta fram egna frön!
Del 1 Lördagen den 7 april kl 10-15 på Studieförbundet Vuxenskolan
Del 2 är planerad till september då vi också får en guidning av Trädgårdsmästaren på Staberg, vi återkommer med datum.
Plats: SV Falun, Åsgatan 59
Kostnad: 500 kr inkl fika och guidning på Staberg
Anmälan: https://www.sv.se/avdelningar/sv-dalarna/kurser/froodling-59949/ (OBS fullbokad)
Ingen återbetalning om man uteblir.
Sista anmälningsdag: 22 mars. Begränsat antal platser.
Kursledare: Susanne Arvidsson, M 3089 och Susanna Prytz, M 2009

Fröodlingskurs i Piteå-/Luleå-området (fullbokad)
Vi erbjuder, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, en grundläggande kurs i fröodling där du lär dig att odla fram egna frön, undvika oönskade korsningar och ta tillvara de bästa fröna för vårt klimat.
Lördagen den 13 april kl 9.30-14.30
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan på Furunäset i Piteå
Detta är del 1 i fröodlingskursen, del 2 är planerad till september/oktober.
Kostnad: 500 kr inkl fika och lätt lunch. Betalning sker till Sesams PG 17 89 98-1 eller swish till 123 113 11 19 samtidigt som du anmäler dig. Ange ”Kurs Piteå”.
Ingen återbetalning om man uteblir.
Sista anmälningsdag: 29 mars. Begränsat antal platser.
Kursledare: Maria Nygren M 3007 och Hildegard Nufer, M 922
Anmälan och frågor till Linda, lindaelisabeth@hotmail.com, 073 – 444 52 82


Foto: Rainer Hertel

Föreningen Sesam erbjuder grundläggande kurser i fröodling där du lär dig att odla fram egna frön, undvika oönskade korsningar och ta tillvara de bästa fröna för vårt klimat. Samtidigt vill vi förstås förmedla glädjen med att ta fram egna frön.

Fröodlingskurser hålls årligen på flera platser runt om i Sverige. Det kan vara tvådagarskurser (en dag på våren, en uppföljning på hösten) eller studiecirklar med flera kortare träffar t ex kvällstid. Vi samarbetar ofta med något studieförbund eller någon annan odlarorganisation.

Hör gärna av dig till kurssamordnare hildegard.nufer@gmail.com om du har önskemål om en fröodlingskurs där du bor. Även du med erfarenhet i fröodling som kan tänka dig att hålla i en kurs/studiecirkel är välkommen att höra av dig.