Kurser

Under våren 2023 ordnades fröodlingskurser i/på Arbrå, Gamleby, Gotland, Göteborg, Kramfors, Ljungby, Malmö, Norrtälje, Stockholm, Södertälje och Vännäs. Det ordnades även en fröodlingskurs helt digitalt, samt en utbildning för dig som vill bli kursledare.Foto: Rainer Hertel

Föreningen Sesam erbjuder grundläggande kurser i fröodling där du lär dig att odla fram egna frön, undvika oönskade korsningar och ta tillvara de bästa fröna för vårt klimat. Samtidigt vill vi förstås förmedla glädjen med att ta fram egna frön.

Fröodlingskurser hålls årligen på flera platser runt om i Sverige. Det kan vara tvådagarskurser (en dag på våren, en uppföljning på hösten) eller studiecirklar med flera kortare träffar t ex kvällstid. Vi samarbetar ofta med något studieförbund eller någon annan odlarorganisation.

Hör gärna av dig till kursansvarig hildegard.nufer@gmail.com om du har önskemål om en fröodlingskurs där du bor. Även du med erfarenhet i fröodling som kan tänka dig att hålla i en kurs/studiecirkel är välkommen att höra av dig.